SLUIT AAN BIJ HET NEMEN VAN ONZE GROOTSTE STAP TOT NU TOE: HET BOUWEN VAN DE DELTA600 !

 

Seaqualize is op zoek naar een:

Motion Control Engineer - Fulltime

Wil jij een echt uitdagende opdracht bij een tech-starter, als eerste baan of na een paar jaar ervaring met te weinig uitdaging? Bij Seaqualize is er nu de mogelijkheid om mee te werken aan het ontwerpen, bouwen en offshore testen van ons eerste volledig eigen balanced heave compensation systeem voor de offshore industrie. En, daarmee een product op de markt te zetten waar nog geen gelijke van te vinden is!

We staan aan de vooravond van een project met een aantal gerenommeerde Nederlandse offshore partijen om onze technologie op volle schaal offshore te testen: de Delta600. Voor het eerst in de wereld gaan we een last van 600 ton offshore in de lucht stil houden vanaf een drijvend schip, met gebruik van minimale energie. Hiermee kunnen we bijdragen aan de verdere kostenverlaging in de offshore wind markt.

Seaqualize ontwikkelt de Delta600 volledig intern en we gaan nu beginnen met de detail engineering, productie, montage en commissioning. Hier hebben we meer mensen voor nodig, met name van een motion control specialist bij het helpen ontwikkelen van het hele control & electrical systeem, van het uitwerken van het concept tot en met software programmeren, testen, debuggen en offshore trials.

Seaqualize

Seaqualize is een technisch innovatie- & startup lab in Utrecht. We zijn sterk in het uitdenken, ontwikkelen en integreren van toepassingen van de door ons gepatenteerde technolgie. Alle applicaties van onze technologie bevinden zich op het snijvlak van mechatronica, hydrauliek, pneumatica en regeltechniek. We zijn een klein (6 mensen) en jong bedrijf waar we snel kunnen schakelen, pragmatisch te werk gaan, waar je veel verantwoordelijkheid kan nemen, en waar het je open staat om zaken op te pakken als je denkt dat dit nodig is.

Op dit moment ronden we de introductie van ons eerste offshore gebalanceerde systeem af in samenwerking met onze partner Ampelmann: the Seaqualize balanced Walk-2-Work gangway. Dit systeem wordt na de zomer offshore gestest, waarna we volle vaart door gaan stomen met de ontwikkeling van de Delta600

Als je bij ons komt werken, kun je een aantal dingen van ons verwachten?

 • Je zult vanaf dag 1 verantwoordelijk zijn voor je eigen stuk werk, en werk dat essentieel is in de ontwikkeling ons product.

 • Je werk zal niet leiden tot een rapport in een la, maar zal bij succes zo snel mogelijk echt ontworpen en geëngineerd worden, om uiteindelijk in het eindontwerp toegepast te worden. Als voorbeeld: de vorige persoon die startte had na 3 maanden het eerste 2,5m hoge prototype zelf ontworpen, laten fabriceren en geassembleerd.

 • Je werkt samen met een divers, jong, slim en gedreven team

 • Je werkt direct met de eigenaren, dus geen vermoeiende managementlagen. Er heerst een start-up metaliteit van snel schakelen, informele omgang en plezier.

 • Je werkt schouder aan schouder met ons team lid dat voor de W2W gangway alle C&E systemen ontworpen, gebouwd, geprogrammeerd en getest heeft, en ook hoofdontwerper zal zijn op de Delta600

 • Alhoewel we zelfontdekkend leren erg belangrijk vinden, werk je nauw samen in het team met ervaren tech-entrepreneurs, mensen met in totaal 12+ jaar ervaring bij gerenommeerde offshore partijen en een oud strategisch consultant.

 • Niet in rechte lijnen een opgeschreven proces volgen, maar meedenken hoe we tot het beste eindproduct gaan komen. Niet alleen is er ruimte voor iedereen zijn enthousiasme, creativiteit en vakmanschap, het wordt sterk aangemoedigd om met je ideeën naar voren te komen en ze uit te proberen.

 • Specifiek op het gebied van regeltechniek zul je begeleid worden door onze motion control specialist en ontwerper

De functie

 • Mede-ontwerper van regelmethodiek en control software van het Seaqualize Delta systeem: mee-denken en ontwerpen, modelleren in Matlab/Simulink van onderdelen van het regelsysteem op basis van eerste ontwerpschetsen

 • Simulaties van mogelijke nieuwe subsysteem concepten in Matlab om het huidige ontwerp verder te optimaliseren in energieverbruik, gewicht, prestaties of kosten

 • Uiteindelijke Delta software programmeren, testen en debuggen

Vereiste skillset:

 • Uitvoerige ervaring met zelfstandig Matlab analyses opstellen, runnen, analyseren en door ontwikkelen.

 • Ervaring met Siemens software programmatuur een pré

 • Flexibiliteit, inventiviteit, enthousiasme, zelfredzaamheid, ondernemerschap om op te pakken wat nodig is, en niet bang weerwoord te geven aan management team

 • Zin om nieuwe Mechanical Engineering onderwerpen te leren, buiten alleen Motion Control

 • Enthousiasme om een complex dynamisch systeem te doorgronden

 • Zelflerend: Sterk in zelfontdekkende literatuurstudie om gaten in onze kennis samen aan te kunnen vullen.

 • TU Master opleiding in Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek

 • Voorkeursrichtingen / kennisgebieden: Systems & Control, Mechatronics, Pneumatiek, Thermodynamica, Vloeistofdynamica

 • Uitstekende kennis van Nederlands en Engels

Als je interesse hebt, bel ons op 06-81313930 of email naar g.lindeboom@seaqualize.com, dan drinken we een kop koffie en leggen we uit wat het werk precies inhoudt.